RSS

Избор на аспиратор

Аспиратор или абсорбатор, вашата кухня има нужда от него. Разликата в между аспиратора и абсорбатора, е в това дали са включени в отдушника. Аспираторът може да се включи в отдушник и същевременно да е абсорбатор,т.е. да има активен въглен.
Добрите аспиратори имат по два мотора, за да са по-мощни и по-бързо да обръщат въздуха.
В зависимост от квадратурата на помещението се избира мощността на аспиратора.
Минималният критерий е 400 куб. за една средно голяма кухня.Ако помещението е преходно, по-добре се насочете към по-мощен аспиратор.
Наличието на постоянни метални филтри прави експлоатацията му по-евтина. Аспиратори със сменящи се филтри изискват периодична смяна. При металните филтри поддръжката се извършва като се свалят и мият.
Аспираторите като всички съвременни кухненски уреди, могат да бъдат вградени шкаф, да се изтеглят при нужда или да са свободно стоящи.
Могат да бъдат коминен тип или да се влючват в отдушник чрез тръба. Преди да закупите тръба, премерете разстоянието на отвора на отдушника, за да определите размера.
Най-модерните аспиратори са в средата на кухнята. Самите котлони са като островче сред кухнята и над тях е аспираторът, но не са по възможностите на всеки.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS