RSS

Нов роман от Любомир Левчев

Валерия Велева и Иван Гранитски представят в Пловдив новия роман на Левчев.
Журналистката Валерия Велева и литературният критик, поет, публицист и издател Иван Гранитски ще представят в Града на тепетата "Панихида за мъртвото време". Пловдивската премиера на новия роман на Любомир Левчев е на днес на 8 октомври, от 17 часа, в книжарница „Форум” в мол „Галерия Пловдив” /3-ия етаж, зад стената за катерене/.
Любомир Левчев ще сподели с пловдивчани за своите мигове с популярни личности от близкото минало. В "Панихида за мъртвото време" той ни прави свидетели на срещи с пророчицата Ванга, припомня събития, които хвърлят светлина върху образа на загадъчната Людмила Живкова и нейните идеи и проекти, на Тодор Живков и неговите странности и маниери в многолетното му управление, на популярни български и чужди писатели, поети, художници, артисти, интелектуалци.
„Панихида за мъртвото време“ побира между кориците си лирични редове, епиграфи, експресивни моменти, стихове. Тя разкрива живота и поезията на Левчев в цялото им многообразие от спомени за стихове, за личности, за мигове, които са пресъздадени с внимание и подробности. Толкова много хора населяват страниците на тази книга. Голяма част от тях вече са преминали отвъд, така че тя се превръща в панихида за интересни и ярки личности, останали завинаги в историята.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS