RSS

Филм по книгите на Георги Стоев

Новият български филм „Имало едно време на Изток” на продуцента и режисьор Демир Янев тръгва по кината през октомври. Той изследва тайните на българския преход, връзките между подземния свят и политическия елит, възхода и падението на ключови престъпни фигури.

Пълнометражната документална лента е базирана на реални личности (наричани с истинските им имена) и събития, описани в книгите на Георги Стоев. Филмът съдържа игрални сцени и възстановки, откъси от новини, архивни интервюта с Георги Стоев от предаването „Горещо“ на Венета Райкова, както и множество интервюта с видни български интелектуалци и обществени личности .Трейлърът на „Имало едно време на Изток“ вече се върти в интернет – www.gstoev.net/film. На официалния сайт са представени и всички герои и участници във филма.

Бивш член на престъпните кръгове, покойният Георги Стоев започна да пише и издава криминални романи за българската мафия през 2005 г. В тях той направи шокиращи разкрития за българската организирана престъпност и нейната връзка с политическия елит. Властите обаче не реагираха по никакъв начин на информацията и тя остана в общественото пространство без каквито и да било последствия. На 7 април 2008 г. Георги Стоев беше застрелян от неизвестен извършител.

Ако беше жив, днес (на 26 септември) той щеше да навърши 38 години.

Официалната премиера на „Имало едно време на Изток” ще се състои през октомври в София. Досега филмът е излъчван в България само в рамките на фестивала Златния ритон в Пловдив.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS