RSS

Избор на ресторант за сватба

Следващата стъпка в планирането на вашата сватба е ангажирането на ресторант.
Преди да пристъпите към това е добре да имате бегла представа от броят на вашите гости. Има ресторанти, при които минималната бройка е заявена или разполагат с повече зали с различен капацитет.
Потърсете мнение от приятели, познати и започнете с проучването.
След като си набележите определени ресторанти изпратете запитване по е-майл, ако имат такъв за примерни менюта. Сравнете добре предложените цени. В някои предложения, алкохолът не е калкулират и се заблуждавате по приемливата крайна цена.
Не се разрешава внасянето на храна в ресторанта освен, ако не е придружена със сертификат за произход. Имайте в предвид таксите за внасяне на алкохол - могат да са обща сума или пропорционална на броя гости. Има ресторанти, които приемат само бутилиран алкохол и с бандерол. Обърнете внимание също на грамажът на храните, напитките и техния брой. В едно предложение може да е калкулирано следястие, в друг до основно блюдо. Сватбената торта не е маловажно перо, някои ресторанти предлагат доста достъпни цени за сватбена торта. При внасяне на сватбената торта също ще ви е необходим сертификат. Изпратете събраните оферти на мамите и при консенсус започнете с обиколката по обектите.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS