RSS

Принцесата на Монако

  Още със свежи впечатления от така обсъждания филм "Принцесата на Монако" бързам да ги споделя.Филмът се оказа по-добър от това, което очаквах да  видя. Какво всъщност очаквах?
  Блудкава холивудска лента - разчитаща  на  визия, без сюжетна линия,  гарнирана с известни имена и популярна със скандал.Видях замисъл във филма, градация на напрежението, изграждане на образите, интрига. 
 Все неща присъщи на европейското кино. Опитват се да представят Грейс като обикновено американско момиче възпитано в демократичен дух, което казва това което мисли.Често е толкова пряма, че причинява сконфузни ситуации на монархическия двор и на възлюбения  си принц Рение.
  Желаеща  да излезе от ролята на домакиня, любяща майка и да се върне под блясъка на прожекторите в Холивуд.Тя често си поплаква от скандали със съпруга, гледа си сватбеното видео и си мечтае за голяма роля.
  Предложението за ролята на живота й пристига от нейния приятел и Алфред Хичкок.Ролята на фригидна клептоманка й се вижда достатъчно предизвикателство да бъде най-сетне в свои актьорски води.
 Съдбата изпраща предизвикателство на кралство Монако в ролята на Шарл Де Гол.Лошият във филма се опитва да закрепи държавния бюджет, като принуди кралство Монако да плаща данъци  на Франция.
 И тук се проявява дръзкия нрав на принцесата. Тя не само твърдо застава зад своя съпруг и позицията му на автономия от Франция, но дори и му помага в плана.От чужденката натрапница се превръща в героинята на народа.
 Прекрасно изиграна драма, с подобаващ блясък, великолепие и изобилстваща от интриги.
Заслужава си гледането!

Трейлъра


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS