RSS

Раждане

 Раждането е много съкровен и изпълнен с притеснения момент от живота на всяка жена. В желанието си да осигури максимален комфорт и спокойствие на себе си и отрочето ние често насочваме поглед към частните клиники. Там хигиената е на високо ниво за разлика от повечето държавни болници, отношението е внимателно и няма малцинствен контингент. Общо взето с това се изчерпват доводите в полза на частните клиники.
 От множеството посетени семинари, посветени на майчинството и кърменето, събрах следните впечатления.В частните болници 80% от ражданията се извършват секцио! Тази статистика е  стряскаща.
Причината в повечето случаи не е невъзможност за нормално раждане, а планирането на самото раждане.
  Пациентки получават намеци от наблюдаващия ги лекар, че може да отсъства от града, че ще е в отпуска, когато наближава термина.Смисълът е да не го притесняват с извънредни смени, среднощни обаждания или друг колега поел раждането. Все пак трябва да си получи договорения хонорар. Бременните се приемат няколко дни преди  термина, вливат им се системи, за да се предизвика раждане, без да настъпили родовите контракции и се режат като в кланица.
  Нормалното раждане изисква по-голям опит от лекаря, защото винаги може да възникнат неочаквани обстоятелства, а също повече търпение и воля от родилката.Това не е само физическа, но и психическа трансформация и подготовка на малкия човек за света.Изборът е ваш!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS