RSS

Избор на сватбен фотограф

Всичко свързано със сватбата изисква доста пари и най-вече време. Ангажирането на сватбен фотограф по-отрано ще ви спести пари и нерви. Оптималният срок за намирането и договарянето на фотограф е шест месеца преди сватбата. Имайте в предвид, че по празници, повече почивни дни датите им са заети и си е чист късмет да чакате до последния момент. Търсенето на подходящ фотограф не го ограничавайте само до препоръки от познати. Всеки си има различни критерии за красиво и естетично. Направете вие изборът с вашата половинка.
Марияна и Атанас Ковачеви
Преди да го направите обаче задължително вижте снимки от цяла сватба. 
Ако ви кажат цена на брой снимка не се подвеждайте. Снимките от една сватба са над 1000, половината да ви харесат ще платите солено. Затова се договаряйте за комплексна услуга.
Уточнете минимум обработени снимки, които бихте желали да имате. Ако фотографът ще ви изготвя сватбен албум добре е това да се уточни предварително. Сватбеният албум представлява избрани снимки на луксозна хартия, която цена варира в широки граници. Начинът на заплащане също е важен момент.
Дали ще заплатите цялата сума в деня на сватбата или след получаване на снимките.
Най-важно обяснете какво искате от фотографа, в какъв стил да са снимките-ретро, предимно портретни или динамични. Изяснете си къде ще ви е фотосесията и си оставете време за нея поне 1 час. Високата цена на услугата не винаги е гаранция за качество, а  доста пари за реклама.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS