RSS

Сватбени вълнения

В предишни публикации дадох основни насоки за избор на ресторант. В тази публикация ще ви нахвърлям план на сватбата.
Преди да се решите на дневна или вечерна сватба  преценете булката от къде ще се вземе и младоженеца. Дали имате роднини от друго населено място и как се придвижат до сватбата. Ще дойдат ли навреме за подписването и време да се приберат. Нужно ли е да се наема транспорт за тях или ще нощуват в хотел.
Това е един от най-важните моменти, около който се гради целия сценарий.
След като си разпределите времето и резервирате часове в гражданското, възможно най-скоро. В събота се правят най-много сватби, но не всяка църква прави църковна венчавка.
Таксата за ритуала през седмицата е значително по-евтин, но нямате музикален съпровод и опашки от желаещи.
Нещо, което до последно няма да ви е ясно е дали има сватба преди или след вашата в дома  и на какъв интервал. Затова ви препоръчвам да си оставите аванс преди отиване и след това , за да не се наложи да чакате, а нямате време. Обикновено църковния ритуал е след като представите свидетелство за брак, но в някои църкви може да се разберете да го представите на следващия ден.
Едно от нещата,което спестява нерви пред ритуален дом е изнесен ритуал в ресторанта.Удобно и спокойно то също е свързано с повече разходи и време за резервация на служителите.
Обикновено след църквата се правят снимки с гостите, след което младоженците започват своята фотосесия.
Тук също е важно да се прецени къде ще се прави фотосесията, време за придвижване и осъществяване. Препоръчително е да не продължава повече от 1-1,30 мин, за да не се изнервят гостите от чакане.
Следва пристигане в ресторанта и сметнете колко време ви остава за празненството до уговорения час.
Имайте в предвид, че за да се сбогувате с гостите, да приберете алкохол и украса ще са ви нужни приблизително 1-1,30 мин.
Това е най-общо вашият график и изходната ви точка.
Основният проблем при повечето сватби е липсата на организираност от към време. Дори наемането на агенция не ви спестява тези въпроси и яснотата по тях.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS