RSS

Сватбен ресторант


Преди да ангажирате ресторант за вашата сватба съобразете разстоянията. Ако ще правите и църковна венчавка е добре църквата да е близост до ресторанта. Това ще улесни гости в тяхното придвижване, а и няма да губите много време. Сметнете добре времето от подписване в гражданското до следващия ангажимент. Ритуалът в гражданското продължава приблизително 30 минути, но поне 10 минути преди това трябва да сте там. Венчавката в църквата протича също за това време приблизително, но си отделете време за снимки с родините и приемане на поздравленията. Ресторантите обикновено поемат ангажимент от 6 часа по празненството, след това таксуват всеки час. Интересувайте се от тези допълнителни такси, които са специфични за всеки ресторант. Такса чупливост, един вид застраховка за счупена посуда, такса алкохол на куверт. Вижте снимки на украсата, която предлага ресторанта. Може да се окаже в пъти по-евтина от агенции и също толкова ефектна. Важно перо също е цената на услугите, които предлага ресторанта. Изнесен ритуал, сватбена арка, питие за посрещане на гостите, кумско пиле и ритуалът с менчето. След много обикаляне, спорове с родата и преглъщане на цените сте избрали ресторант. Пригответе си от 400-500 лева капаро за резервиране на заветната дата.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Избор на ресторант за сватба

Следващата стъпка в планирането на вашата сватба е ангажирането на ресторант.
Преди да пристъпите към това е добре да имате бегла представа от броят на вашите гости. Има ресторанти, при които минималната бройка е заявена или разполагат с повече зали с различен капацитет.
Потърсете мнение от приятели, познати и започнете с проучването.
След като си набележите определени ресторанти изпратете запитване по е-майл, ако имат такъв за примерни менюта. Сравнете добре предложените цени. В някои предложения, алкохолът не е калкулират и се заблуждавате по приемливата крайна цена.
Не се разрешава внасянето на храна в ресторанта освен, ако не е придружена със сертификат за произход. Имайте в предвид таксите за внасяне на алкохол - могат да са обща сума или пропорционална на броя гости. Има ресторанти, които приемат само бутилиран алкохол и с бандерол. Обърнете внимание също на грамажът на храните, напитките и техния брой. В едно предложение може да е калкулирано следястие, в друг до основно блюдо. Сватбената торта не е маловажно перо, някои ресторанти предлагат доста достъпни цени за сватбена торта. При внасяне на сватбената торта също ще ви е необходим сертификат. Изпратете събраните оферти на мамите и при консенсус започнете с обиколката по обектите.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS