RSS

Кухненски ъгъл

Кухненският ъгъл отдавна не е само повече място за сядане. Съвременните кухненски ъгли имат функцията сън и ракла. Благодарение на изтеглящите се механизми, диванчето се превръща в не малко легло за спане. Раклите под късата страна на ъгъла могат да съберат завивките за нашите гости. Разнообразието от дамаски, променя цената. Огледайте се добре. Вече няма само един тип ъгли. Различават се във височината на облегалката, има по-високи и по-ниски. Ако ще е под прозореца съобразете, да не е твърде висок. Проверете късата страна на ъгъла дали имате достатъчно място, срещат се в различни размери. Височината и ширината на седалките също варира. Не е за подценяване и мекотата на облегалките и седалките. Може да изберете цветовете на корпуса, цвета на седалките и дамаската на облегалките. Може да намерите и кухненски ъгли с корпус от дърво. В зависимост от модела да имат функция сън или да нямат. Времето, което дават за доставка на ъгъл по ваш вкус е обикновено 30 календарни дни. Кухненският ъгъл прави кухнята част от трапезарията и удобно място, да се застоите или полежите.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Празнично пазаруване

С наближаването на Коледа и Нова Година треската, че все още не сте купили подаръци се засилва. Скромният бюджет, липсата на идеи и съгласуването на подаръците с половинката правят празничното пазаруване малко изпитание за нервите.
За да си спестите част от мрънкането, че трябва да обикаляте заедно по магазините ви предлагам следните стъпки.
Направете списък на заслужилите подаръци тази година.
Определете сумата, която можете да отделите.
Разделете на броя на хората и ще получите средната цена за подарък на всеки.Така няма да има сърдене, че за някого се харчат повече пари.
Преди да купите подаръци обиколете магазините за възможни идеи сами без половинката.
Когато имате някаква представа какво търсите и къде може да го намерите, го вземете с вас.
Доста нерви ще си спестите взаимно, а и само ще трябва да избере между 3-4 варианта, а не безкрайно много.
Най-лесният начин за подарък на едно семейство е общият подарък като почивка или екскурзия.
Ако бюджета не ви по позволява този вариант, направете списък с възможните варианти за всеки поотделно.
Разгледайте сайтовете за групово пазаруване, предложения като масаж,посещение при маникюрист, козметика или бижута са удачни за жена.
Практикуване на екстремен спорт,джаджа за телефона също са добра идея за мъжете.
Проверете в книжарниците за намаления, една луксозна енциклопедия е хубав подарък за цялото семейство.
Избягвайте да подарявате на жени домакински съдове и прибори. Нека имат нещо лично за тяхно ползване, а не за цялата фамилия.
Не забравяйте да опаковате красиво подаръка, това е съществена част от удоволствието на получаване.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Коридорът - част ІІ

Избрали вече настилката в коридора, цветовете на стените. Всичко вече изглежда по-лесно, но не е така. Ако сте се спряли на теракот или гранигорес, бъдете внимателни при избора на фугин. Особено, ако имате повече от един цвят за плочките. Пробвайте фугина на малък участък, изчакайте да изсъхне поне едно денонощие и ако ви допада цвета го нанесете по целият коридор. На светлият ламинат по-лесно личат боклуците и фугите след време. Преди да положите настилката боядисайте стените, за да избегнете чистенето на пода после. Важно е да сте сложили контакти и кабели за осветлението, както и евнетуално смяна на ел. таблото преди да се шпакловат и боядисат стените. В зависимост от състоянието на вратите и вашите финанси, сега е моментът да се сложат нови каси. Ако няма да сменяте касите на вратите преценете дали первазите добре пасват на стените, дали има нужда допълнително шпакловане около вратите. Ако таванът въпреки боядисването стои грапав - добро решение е окаченият таван или стиропорените плоскости. Те ще скрият всички неравности и евентуални течове.
Осветлението в коридора е важно да е силно и равномерно. Подходящото осветление може да прикрие неравности по стената. Изберете мястото на огледалото, така че да е максимално осветено. Добро решение е остъклена врата,така че поне през деня да има естествена светлина в коридора. Съобразете преходните лайсни между вратите дали ще се лепят, ще се захващат с дюбели или ще се подпъхват. Последните се слагат преди да е положен ламината. Преходните лайсни е добре да се съчетаят с цвета на дръжките на вратите. Декоративните первази за плочките в коридора са много красиви, но и доста скъпо решение, като най-евтините започват от 3 лева бройка. Дори настилката да е теракота, може да се съчетае с перваз като за ламинат с каналчета за кабели. Портмантото е добре да се обмисли внимателно преди да се закупи. Съобразете мястото в коридора, дали ще ви е нужен гардероб. Като го отваряте дали ще има място да се разминат двама души в коридора. Добре подбраните картини, цветя и пътеки, ще акцентират върху уюта и приветливостта на вашия дом.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS