RSS

Коридорът - първо впечатление I част

Коридорът е най-често пренебрегваното помещение в дома. Счита се, че за антрето нещата са ясни и няма нужда от влагане на фантазия. Напротив, коридорът със своята площ, разположение ви предизвиква да бъдете изобретателни.
Най-екплотираното и натоварено място дома изисква лесно поддръжане затова започнете от настилката. Ламинатът със своята топлота и красота ни изкушава като избор. Ламинатът дори с 25 години гаранция на покритието е лесно нараним от издраскване. Прахът се наслагва между фугите на ламината и те грозно се отварят. Особено при много свтелите ламинати, това се забелязва по-лесно. Освен това трябва да е достатъчно добре поставен, за да не се получи потъване на определени участъци.
Теракота или гранитогрес държат по-студено, но определно изискват по-малко грижи и са по-трудно ще се наранят. Вие вече сте се насочили към определен вид настилка, вземете точните размери на коридора, така че да има завършеност.
Ако нямате достатъчно място за фигурални плочи, може да комбинирате два цвята плочки, с които да образувате форми. За под също се продават подходящи фризове или още по-атрактивно пана от гранитогрес. Техните цени са по-високи и са основно испанско производство.
Изборът на цвят за стените вече е по-лесен с машинно тонираните бои, така вие постигате прецизност в избрания нюанс. Съобразете избора на цветовеве с плочките, цвета на мебелите в другите стаи и осветлението в коридора. Не залагайте на тъмните цветове при слабо осветен коридор. За разнообразие може да боядисате част от стените в различни цветове или да изберете бои със специални ефекти. Така може да акцентирате върху вратата към хола или друго място в дома.
За мебелите, осветлението и аксесоарите в коридора очаквайте продължение.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS